Att jobba som yrkesmålare

Att jobba som yrkesmålare kräver en viss fysik. Ett jobb kan innebära obekväma kroppsställningar och statiskt arbete med armarna över huvudet längre stunder, och att krypa på golv är också vanligt förekommande. Här får du tips om hur du utbildar dig till målare samt vad du ska tänka på när du ska anlita en målare.

Utbilda sig till yrkesmålare

För dig som vill bli yrkesmålare bör ett övervägande göras där du avgör om du tror att din kropp kan klara av alla olika kroppsställningar som den utsätts för under yrkestiden. Du ska klara att stå i statiska ställningar under en längre tid utan att ta skada på kroppen. Om du anser att du och din kropp klarar detta finns det flera olika sätt att gå till väga på för att bli yrkesmålare.

Om du redan från ung ålder bestämt dig för att bli yrkesmålare kan du välja denna inriktning på gymnasiet. Denna inriktning brukar gå att välja på gymnasiets byggprogram. Om du däremot passerat gymnasieåldern finns lärlingsutbildningar att gå, vilket innebär att du är lärling på ett målarföretag. Att utbilda sig till målare är ett säker kort vad gäller jobbmöjligheter då efterfrågan på målare är stor.

Att vara målare kan också innebära en hel del kundkontakt, och att vara kunder behjälpliga vid val av kulörer är inte ovanligt. Att då ha koll på vilka kulörer som passar var och vilka som är trendiga för stunden är en bra förutsättning för att göra kunden nöjd. Som det ser ut idag är kulörer i ljusrosa populära både på väggar och inredning.

När det är dags att måla hemma i ditt hus

Det finns många firmor som erbjuder måleri, och det kan därför vara svårt att veta vilken av alla dessa du ska välja. Vissa väljer att gå efter priset, andra efter rekommendationer och en del väljer enligt firmans läge. Det du bör tänka på när du ska välja vilken målare du ska anlita är kvaliteten på jobbet som utförs, om firman håller tider och om de har konkurrenskraftiga priser. Detta tar du enklast reda på genom att faktiskt gå efter rekommendationer från tidigare kunder. Hör dig för bland grannar och bekanta. Oftast finns det människor i din omgivning som nyligen har målat om hemma och kan rekommendera dig vilken målarfirma du bör undvika och vilken du bör välja samt varför du ska välja just den. Det bästa är därför att höra sig för innan man anlitar målare för jobbet i sitt hem.