Hantverk och trender i badrum och kök

Hantverkare till yrket är något som flera yrkeskategorier brukar benämnas inom, detta gäller bland annat golvläggare, rörmokare, elektriker och snickare. Gemensamt för hantverkare är att de alla arbetar med händerna, därav namnet hantverkare.

Hantverk inomhus

Inne i bostäder och lokaler så går det att se hantverk överallt. I äldre fastigheter är hantverket på en helt annan nivå än vad det är i nyare fastigheter. Förr arbetades det mycket med stuckaturen, detaljerna på listerna var många. Det var fler färger och även mer naturfärger, att ha trä med olika mönster var mycket vanligt att se.

Idag byggs det mycket modernt och nutida, detta innebär stilrent och vitt. Många bostäder är sig lika med den enkla inredningen och designen. Hantverkare idag lägger mycket tid på golvet, parkett är inte ovanligt att se i folks hem. Målare har inte lika mycket tapetsering att utföra då det är målade väggar som är det vanligaste.

Trendiga rum

Rum som många värnar om lite mer i hemmet är kök och badrum. Dessa rum är också de som är av det dyrare slaget att renovera, men något som också läggs mer pengar på då det är ytor som är viktiga i ett hem.

Trenden idag fortsätter att hålla sig till enkla färger. Vita väggar och skåp i köket är det som styr trenden. Då det är mycket vitt i inredningen så är det enklare att tillföra färgsprakande detaljer som istället kan liva upp köket. Trendiga kök är öppna sådana, där det finns gott om yta och som gärna vetter ut till vardagsrummet. Detta skapar stora sällskapsytor och det går då att laga mat samtidigt som gästerna underhålls.

Badrummen idag är inte lika vita som köket, trenden i badrummet är istället mer mörka färger, tonen grå som går mot svart. Med dessa mörka färger i grunden så går det att se detaljer i badrummet som ger mer färg, så som handdukar och blommor. Blandare i handfat och dusch är vanliga att se i mässing, detta ger en känsla av lyx i badrummet.

Vitvaror till kök och badrum

Något som är väl värt att investera i är vitvaror till köket och badrummet. Då dessa kostar mer i inköp så skall ordentliga vitvaror köpas som håller i många år. Till köket är det en bra kyl och frys som är viktigt. Kylskåpet och frysen får med fördel vara i rostfritt stål då det är en trend som håller i sig.

Till badrummet är en ordentlig tvättmaskin viktig. Det finns moderna tvättmaskiner som kan självstyras vilket spar tid; det finns också maskiner som sparar på elen, vilket leder till minskade elkostnader.