Många målare i Stockholm utan anställning

Måleribranschen har haft bra tider de senaste med många nybyggnationer och renoveringsprojekt landet runt. Den något avsvalnade bostadsmarknaden har dock gjort att många målerifirmor har fått mindre att göra, särskilt i Stockholm. Att anlita en hantverkare via nätet blir allt vanligare och enklare men det finns en del saker att tänka på. Våren närmar sig med stormsteg och för dig som vill renovera fasaden är det hög tid att börja planera nu.

Fler målare i Stockholm väljer att starta eget företag

Efter flera år med skenande priser i Stockholm kom vändningen under sommaren och den håller ännu i sig även om den inte blev lika kraftigt som väntat. Måleribranschen har haft några riktigt bra år då rekordmånga byggt nytt eller renoverat vilket har genererat mycket jobb. Nu kommer dock indikationer på att denna era börjar ta slut då flera målare i huvudstaden nu går utan anställning. Samtidigt kan man dock se en ökning av målare som valt att gå sin egen väg och starta egen verksamhet.

Anlita ett företag via Google

Fler och fler målare gör det enklare att göra offertförfrågningar via nätet vilket har gjort att antalet personer som beställt måleriarbeten och andra hantverksjobb på nätet har ökat. Det är ett enkelt och snabbt sätt att ta in offerter och få svar på frågor och det är just detta som många ser som den största fördelen. Dock bör man alltid kolla referensprojekt innan man anlitar någon så man kan se tidigare utförda arbeten och utefter det bedöma att det verkar vara en seriös aktör. Nackdelen som vissa lyfter fram med att anlita ett företag via Google är att det är svårare att avgöra via e-post om det verkar vara en ärlig målare om man jämför med att tala med varandra i telefon. En seriös och kunnig målare som gärna tar hand om din förfrågan är måleristudion som befinner sig i centrala stockholm!

Tips för dig som vill måla om fasaden till våren

För dig som tänkt göra en fasadrenovering i vår så är det dags att börja planera redan nu. Vår och försommar har de allra flesta målerifirmor fullt upp och om du har tänkt anlita en målare för att göra jobbet så är det väl värt att ta in offerter redan nu.
Men även för dig som tänkt renovera fasaden på egen hand är det bra att planera i god tid för att få ett så bra slutresultat som möjligt. Ett tips är att värva släktingar och vänner som kan hjälpa till för att måla om fasaden tar tid och är mycket roligare att göra tillsammans.