Renovera ditt kök på rätt sätt

I Stockholm utförs flest köksrenoveringar i Sverige och det är kanske inte så lustigt med tanke på att det är vår största stad och att det finns flest antal boenden där. De allra flesta väljer anlita hantverkare för att utföra renoveringar hemma men det är också en hel del hemmasnickare som väljer att göra jobbet själv. Oavsett om du renoverar själv eller anlitar någon så är det viktigt att arbetet görs på rätt sätt.

Varför renovera?

Vissa undrar varför man ska renovera ett kök eller badrum som är helt funktionsdugligt och det är klart att det inte är något tvång men det finns klara fördelar med att göra en köksrenovering eller badrumsrenovering. När det gäller kök som inte renoverats på 20 år så kan man spara en hel del på elen genom att byta ut vitvarorna och göra hela rummet mer miljövänligt och säkert. Men den främsta fördelen med att renovera köket eller badrummet är att det ökar värdet på din bostad och gör den mer attraktiv på bostadsmarknaden.

Göra själv eller anlita hantverkare?

En köksrenovering är ett stort projekt som tar tid och energi och som dessutom kostar en hel del pengar. Väljer du att renovera själv så kommer du kunna spara en del pengar men du får lägga ner mer tid och räkna med att det kommer att vara slitigt. Om du har kunskap och erfarenhet och framförallt tycker det är roligt att renovera så är det bara att köra, men om du är osäker och tvivlar så kanske det är bäst att låta bli.
Om du hellre vill anlita hantverkare för att göra köket så se till att anlita ett pålitligt och seriöst hantverksföretag som har goda referenser och som utför köksrenoveringar. Ta in offerter från flera firmor så du kan jämföra pris och innehåll mellan dem. På så sätt brukar man få en bra överblick om vad som ingår i priset och vad som inte gör det. Du kan självklart också gå en mellanväg där du gör en del av jobbet själv och låter hantverkarna göra de mer komplicerade momenten av renoveringen.

Välj rätt kök för dig

Hur ska det nya köket se ut? Ja, det är helt upp till dig! Det finns massor av inredningstidningar- och bloggar som kan ge dig inspiration. Sedan måste man ju anpassa sina önskningar efter den budget man har. Om du själv ska bo kvar och nyttja köket ett bra tag framöver så gör ett kök som du kommer att trivas i, om du renoverar för att sälja så tänk funktionellt och tidlöst.