Renovera köket för att höja värdet på din bostad

Köket brukar av många beskrivas som hemmets hjärta och är det rum som de flesta som letar ny bostad tycker är viktigast att kolla på under en visning. Inte så konstigt med tanke på att köket är det rum som oftast är dyrast att renovera. Ett fräscht och funktionellt kök kan därför höja värdet på din bostad. Här följer en guide för dig som går i renoveringstankar.

Att tänka på innan köksrenoveringen

Planering är A och O inför en renovering så börja med att fundera när det skulle passa att renovera köket, hur du vill att det ska se ut och hur mycket du får kosta. Tänkt på att du inte kommer att ha tillgång till köket under tiden det renoveras. En av de första frågorna du bör ställa dig är om du kommer vilja renovera själv eller om du ska anlita professionella hantverkare för att göra jobbet. Det går också alldeles utmärkt att göra delar av köksrenoveringen själv och anlita hantverkare för att göra de mer avancerade delarna av renoveringen.

Anlita rätt hantverkare genom Google

Se också till att ha gjort de flesta materialval innan renoveringen sätter igång så att det inte blir ett avbrott som kan leda till att renoveringen drar ut flera veckor på tiden. Det tar vanligtvis minst en månad för ett kök att levereras och om du själv ska montera det så tar det också tid. Det är mycket som ska klaffa rent tidsmässigt så framförhållning är alltid bra att ha.

Känner du inte till några bra hantverkare så kan du alltid börja med att fråga personer i din närhet om de har känner till någon duktig som de kan rekommendera. Annars hittar du många hantverkare på nätet idag genom en snabb sökning på Google. Se till att be om referensprojekt bara så du kan se att de gjort bra jobb innan. Ta in offerter från minst två firmor för att kunna jämföra pris och innehåll.

Att tänka på när köksrenoveringen är färdig

Det som är viktigaste att tänka på när allt är färdigt är att se till att en oberoende besiktningsman gör en besiktning efter renoveringen. Detta är inte alltid medräknat i offerten men det är en trygghet för dig att veta att renoveringen är ordentligt utförd. Tänk också på att utnyttja ROT-avdraget för att minska arbetskostnaden – detta gör dina hantverkare när arbetet är färdigt och de ska fakturera dig men du måste uppge att du vill använda det.