Tips vid lägenhetsrenovering

Att fräscha upp sitt hem är det många som vill göra emellanåt. Detta kan vara mindre förändringar ända upp till en lägenhetsrenovering. Det finns saker att tänka på vid en renovering av sin lägenhet, läs vidare för att ta del av dessa.

Renovera hyreslägenhet

Bor du i en hyreslägenhet så finns det många begränsningar för vad man får göra i sitt hem och inte. Detta kan även skilja sig åt beroende på vem hyresvärden är. Så ett första tips är att alltid se över med hyresvärden först innan en förändring i den bestående lägenheten görs.

Att måla i en hyreslägenhet är vanligtvis helt okej att göra. Ljusa färger är generellt sätt acceptabelt att måla i och att det då heller ej behöver korrigeras om du flyttar därifrån. Målar du däremot i mörka färger och med olika mönster så kan hyresvärden kräva att du behöver återställa detta till en ljus färg vid en eventuell flytt.

I övrigt så se alltid över med hyresvärden först. Det kan vara renoveringar som hyresvärden kan behöva stå för själva, exempelvis grovt slitage av golvet och hål i väggarna om de fanns där när du flyttade in. Många renoveringar kräver även hyresvärden att de behöver utföras av registrerade hantverkare för att de behöver säkerställa kvaliteten av arbetet.

Renovera en bostadsrätt

Äger du lägenheten så finns det många fler valmöjligheter till renovering. I en bostadsrätt är det du själv som sätter färger och bestämmer hur du vill ha det. Detta behöver heller ej korrigeras när du säljer bostaden, då köper de nya ägarna det i befintligt skick.

Renovera badrummet i en bostadsrätt

Skall du renovera badrummet i din bostad så är det klokt att göra detta till en renovering som kan fungera under en lång tid framöver. Att tänka lite extra på om du vet med dig att du kommer sälja framöver så borde det vara en renovering som många kan finna intressant och som är tidlös. Detta ger chans till ett högre pris när du sedan säljer bostaden. Tillsätt då istället personliga detaljer i badrummet så att det blir din egen stil, men att grundrenoveringen är ett sådant slag där många skulle trivas i.

Renovera köket i en bostadsrätt

Precis som med badrummet så rekommenderas det till köket att även göra denna renovering långsiktig. Kan många komma att tycka om inredningen? Då ökar chansen att du kan sälja den till ett högre pris när det är dags. Både köket och badrummet är sådana rum som är kostsamma att renovera, därmed kan köpare vara beredda att betala ett högre pris om dessa rum redan vid köp är tillfredsställande.